Սպիտակուցները (պրոտեիններ) բարձրամոլեկուլային բնական օրգանական
միացություններ
են:
Սպիտակուցների
մոլեկուլները
պարունակում
են
ածխածին,
ջրածին,
ազոտ,
թթվածին
և
ծծումբ,
որոշ
տեսակներ՝
նաև
ֆոսֆոր:
Սպիտակուցները
a - ամինաթթվային
օղակներից
կազմված
շղթաներ
են
և
կազմում
են
բջիջների
չոր
զանգվածի
50%-ից
ավելին:
Լինելով
կենդանի
օրգանիզմների
կենսագործունեության
արդյունք
(սինթեզվում
են
կենդանի
բջիջների
կողմից)՝ սպիտակուցներն
ապահովում
են
նրանց
գոյության,
զարգացման,
հասունացման
և
սերնդային
նմանակի
վերարտադրման
հնարավորությունները:
Սպիտակուցների
հատկությունները
պայմանավորված
են
նրանց
մեջ
ամինաթթուների
հաջորդականությամբ:
Օրգանիզմում
սպիտակուցների
դերը
շատ
տարատեսակ
է:
Յուրաքանչյուր
սպիտակուց
ունի
յուրահատուկ
ֆիզիոլոգիական
գործառույթներ:
Страницы
- Աշխարհագրություն
 - Առողջագիտություն
 - Ամանոր
 - Արվեստ
 - Կենսաբանություն/Անատոմիա
 - Եղիշե Չարենց
 - Ստեղծագործում եմ
 - Իմ Նկարները
 - Ես կարողանում եմ
 - Իմ գրադարանը
 - Իրավունք 9
 - Կերպարվեստ
 - Հովհաննես Թումանյան
 - Հայոց լեզու 9
 - Գրականություն 9
 - Հանրահաշիվ
 - Երկրաչափություն
 - Մամա
 - Պատմություն 9
 - Русский язык
 - Վահան Տերյան
 - English
 - Ֆիզիկա
 - Քիմիա
 - Ձմեռային ուս.ճամբար 2017
 - Ամառային ուս.ճամբար 2017
 - Մի քիչ երգ...
 
2017-10-25
Подписаться на:
Комментарии к сообщению (Atom)

Комментариев нет:
Отправить комментарий